Nawóz rozsypać równomiernie wokół roślin i w miarę możliwości wymieszać z wierzchnią warstwą gleby. Stosować w temperaturze od 12 -15˚C.
Podczas sadzenia (dawka na 1 m2):
Warzywa liściowe (np. sałata, szpinak) – 100-150 g
Warzywa korzeniowe (np. burak, marchew, rzodkiewka) – 100-150 g
Rośliny aromatyczne (zioła) – 80-120 g
Warzywa owocujące (np. pomidor, ogórek) – 100-150 g
Małe owoce (np. borówki, winogrona) – 80-150 g
Duże owoce (np. jabłka, gruszki) – 100-200 g
Podczas uprawy (dawka na 1 m2):
Warzywa liściowe (np. sałata, szpinak) – 150 g
Warzywa korzeniowe (np. burak, marchew, rzodkiewka) – 150 g
Rośliny aromatyczne (zioła) – 80 g
Warzywa owocujące (np. pomidor, ogórek) – 150 g
Małe owoce (np. borówki, winogrona) – 150 g
Duże owoce (np. jabłka, gruszki) – 200 g
Przygotowanie podłoża: dawka 2-6 kg / m3 podłoża
Reviews
There are no reviews yet.